27/4/2011

Nu har vi varit ute i flera timmar och försökt lära Bella ligga ner, spelat fotboll med henne och studsat (där deltog ej Bella dock). :) Vi har också märkt nu att Milton inte längre är rädd för Bella,som både han och Truls va förut.. Truls rusar fortfarande undan henne dock, kan bero på att han är hemma mera sällan.
Det skulle va roligt att se hur mycket hon egentligen har växt men för oss som är med henne varje dag märks det ju inte direkt, fast hon ju utvecklas hela tiden :) Vad vi nu borde börja träna är nog att gå i koppel..

Skola igen...

Nu har skolan börjat igen,vilket innebär tidiga morgnar...Tur att man har Bella som kommer mot en när man kommer ner om morgnarna och är som mest morgontrött och grinig. Hon är så glad över att se en, viftar på svansen och sätter en tass i famnen på en och så vidare :) Omöjligt att vara grinig efter det :) <3

I brist på bättre bilder, så härligt nu när det är ljust redan när man vaknar :)
(inte min bild)

Bilder (:

Här kommer lite bilder från gårdagen/kvällen:
Bella ville också ha korv :)
Elliot, Mattias och pappa va de som va mest intresserade av påskbrasan, vi andra hade mer intresse för värmen och maten :)
påskbrasan ^^
Här ser vi Bella tigga mat tror jag :) vi börjar undra om hon har en bottenlös mage...
Sånhär fick alla vi fyra barn,mums <3 ^^
Kevins och mitt ägg innehöll sånahär gulliga kycklingar, Joakim och Leakim har vi döpt dem till :)

23/4/2011

Mvh. Bella & Co. :)
Nu sticker vi alla till villan där vi ska ha påskbrasa och äta god mat! Fint,soligt väder fastän lite blåsigt :)

21/4/2011

Nu har påsklovet börjat för oss ungar :) Eftersom det va så fint väder gick Elliot och jag ut och tog med oss Bella och Sam. Även Elvis blev glad över att få lite sällskap. Det va inte särskilt varmt men eftersom det regnade igår är vi nöjda sålänge solen skiner. Dessutom finns det nu massvis med fåglar som sitter i träden och kvittrar. :) Lite synd att jag fick ta bort ljudet på filmen, men det brusar så mycket att jag tyckte det blev bäst så ändå.

En liten sötis :)

Ute på kvällen :)

Bella hittade en leksak ute på gården hon gillar väldigt mycket, nämligen en gammal nalle :)

Sam och Bella

Inte mycket kvar nu...

Bella blev så glad när hon hittade snö ute på gården, börjar inte finnas mycket kvar nu! :D
Lägger in ett litet videoklipp senare idag :)

Snart 13 veckor gammal...

Tiden går så snabbt, Bella bara växer och växer :) På måndag fyller hon 13 veckor . Hon har nu lärt sig av sina (hund)vänner vad man kan använda pinnar till. I början verkade det dumt tyckte hon, men nu har hon märkt att det kan vara riktigt kul! Hon har nu också börjat reagera på sitt namn när man ropar på henne, vilket ju underlättar för oss alla :) Vi har nu också börjat träna lite att sitta fint. Det enda vi andra här i huset inte riktigt gillar är att allting måste vara så roligt att bita på!... Meen, sånt e livet :)
Även katterna har nu vant sig vid Bella..jo, det gick inte utan en liten smäll på nosen, men nu förstår de varandra så mycket bättre :) Alla nöjda och glada!
Jag måste även meddela att Milton, den stackarn som nån försökte skjuta, nu är på bättringsvägen! Såret läker fint och han springer, äter, jamar och betér sig som vanligt igen :) Gud så lycklig man kan va :)
Milton<3

Lite bilder :)

Hos Siv några dagar sen :)

Bella och hennes nya vän, Eddie :) Annars bra, men Eddie tycker ibland att Bella är lite VÄL efterhängsen :)

Ett videoklipp

Bella in action :)

Prolog

Det hela började egentligen länge sen, vi har länge velat skaffa en ny hund. Vi har från förr en 11 år gammal Golden Retriver men nu eftersom han börjar bli så gammal och så tyckte vi att vi ville ha en till hund. Pappa är den mest hundintresserade i familjen så det är han som bestämmer, och han ville ha en stor hund, det vill han alltid. Till en början tittade vi på Newfoundland hundar, men tyckte att dom såg lite väl dregliga och klumpiga ut. Istället hittade vi en lite mindre ras, Landseer, och tyckte att en sån vill vi ha! Men Landseer-valpar är ganska ovanliga i Finland, så vi fick leta ett tag. Till sist hittade vi (av misstag) en uppfödare i Urjala, utanför Tammerfors. Lite tvivlade vi, men innerst inne ville vi alla bara kasta oss i bilen och hämta hem en liten hundbebis. Och så blev det. Den 2 april åkte vi iväg tidigt på morgonen. Vi hade vissa problem med att hitta hem till uppfödaren, men till sist kom vi rätt. Och OJ så stora dom va, Landseerhundarna! Och fina! Bellas pappa var verkligen en mäktig syn han.

Iallafall, när vi sen steg in i huset och fick se Bella för första gången var vi alla sålda. Det fanns ingen återvändo. Så söt hon var <3. Vi köpte henne och påbörjade vår resa hemåt. Hon klarade det utmärkt. :)

Vi har nu haft Bella i en vecka, hon fyller 3 månader imorgon. Hon är ganska lat, men mycket glad och social hund :) och EXTREMT söt! <3 :) Ibland går hon vår gamla golden på nerverna när hon hänger efter honom och vill leka. Men mest tror jag att han är avundsjuk på uppmärksamheten hon får ;)

Välkommen till min nya blogg!

Bella & Co.

Denna blogg handlar om Bella, vår hund av rasen Landseer som kom till oss den 2 april 2011, och hennes liv med en 6-personers familj samt bondkatten Ella och goldien Sam. Enjoy!

RSS 2.0