Prolog

Det hela började egentligen länge sen, vi har länge velat skaffa en ny hund. Vi har från förr en 11 år gammal Golden Retriver men nu eftersom han börjar bli så gammal och så tyckte vi att vi ville ha en till hund. Pappa är den mest hundintresserade i familjen så det är han som bestämmer, och han ville ha en stor hund, det vill han alltid. Till en början tittade vi på Newfoundland hundar, men tyckte att dom såg lite väl dregliga och klumpiga ut. Istället hittade vi en lite mindre ras, Landseer, och tyckte att en sån vill vi ha! Men Landseer-valpar är ganska ovanliga i Finland, så vi fick leta ett tag. Till sist hittade vi (av misstag) en uppfödare i Urjala, utanför Tammerfors. Lite tvivlade vi, men innerst inne ville vi alla bara kasta oss i bilen och hämta hem en liten hundbebis. Och så blev det. Den 2 april åkte vi iväg tidigt på morgonen. Vi hade vissa problem med att hitta hem till uppfödaren, men till sist kom vi rätt. Och OJ så stora dom va, Landseerhundarna! Och fina! Bellas pappa var verkligen en mäktig syn han.

Iallafall, när vi sen steg in i huset och fick se Bella för första gången var vi alla sålda. Det fanns ingen återvändo. Så söt hon var <3. Vi köpte henne och påbörjade vår resa hemåt. Hon klarade det utmärkt. :)

Vi har nu haft Bella i en vecka, hon fyller 3 månader imorgon. Hon är ganska lat, men mycket glad och social hund :) och EXTREMT söt! <3 :) Ibland går hon vår gamla golden på nerverna när hon hänger efter honom och vill leka. Men mest tror jag att han är avundsjuk på uppmärksamheten hon får ;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bella & Co.

Denna blogg handlar om Bella, vår hund av rasen Landseer som kom till oss den 2 april 2011, och hennes liv med en 6-personers familj samt bondkatten Ella och goldien Sam. Enjoy!

RSS 2.0